Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Purcari va propune spre abrobare…

Purcari va propune spre abrobare acționarilor plata dividendelor cu un randament de 5%

Compania Purcari (WINE), cel mai proaspăt emitent listat la bursa de la Bucureşti, în februarie 2018, propune acţionarilor un dividend brut de 0,95 RON pe acţiune din profitul  obţinut anul trecut, ceea ce reprezintă echivalentul unui randament de 5%.

Recomandarea Consiliului de Administrație privind distribuirea dividendelor va fi analizată în cadrul Adunării Generale Anuale a Acționarilor, care va avea loc pe 25 aprilie, curent.

Pe ordinea de zi a Adunării se numără prezentarea și:

  • analiza raportului financiar anual pentru anul 2018;
  • realegerea în funcție a membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administrație și determinarea remunerației acestora pentru anul de financiar 2019;
  • alegerea lui Victor Arapan, în prezent director financiar al Companiei, în calitate de director executiv;

Piaţa românească – cea mai importantă sursă de dezvoltare

În 2018, vânzările grupului Purcari au crescut cu 18% în comparație cu anul precedent, la 168.1 milioane de RON (circa 35,4 milioane de euro). Piaţa românească a rămas cea mai importantă sursă de dezvoltare, vânzările au crescut cu 29% în comparație cu 2017 și are o cotă de 40% în total venituri.

Vânzările în R. Moldova au crescut cu 17% față de anul precedent, în timp ce vânzările pe piața din Polonia au crescut cu 21%.

Grupul deține patru branduri principale – Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar – care se adresează diverselor categorii de consumatori și diverselor ocazii de consum ale produselor Grupului.

Poziționarea fiecărui brand și rolul său în portofoliul Societății:

Sursa: Raportul și Situații Financiare Consolidate 2018
Foto: facebook.com/purcari