Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Cine a cumpărat pachetul de…

Cine a cumpărat pachetul de acţiuni deţinut de BERD la Mobiasbanca

facebook.com/MobiasbancaGroupeSocieteGenerale

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și-a vândut pachetul de 8,84% de acțiuni deținut în cadrul BC „Mobiasbanca” SA. către Société Générale, grupul din care face parte filiala din R. Moldova.

În februarie 2019, Banca Națională a Moldovei anunța că grupul francez Société Générale a încheiat un acord cu OTP Bank Group, cea mai mare instituție bancară din Ungaria, cu privire la achiziționarea pachetul majoritar de acțiuni la „Mobiasbanca” SA.

Astfel, Société Générale a cumpărat pachetul de acțiuni de la BERD, pentru a vinde, ulterior, întreg pachetul deținut la „Mobiasbanca” SA către OTP Bank Group. Despre acest lucru a menționat și actualul guvernator al BNM, Octavian Armașu, în cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, săptămâna trecută.

Prezent la emisiune, expertul economic Dumitru Pîntea din cadrul Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” a declarat următoarele:„Nu trebuie să privim cu îngrijorare faptul că pleacă un partener extern și vine un alt partener extern. După cele întâmplate în perioada crizei bancare BNM și-a fortificat instrumentele de supraveghere a acționarilor. Astfel, BNM garantează ca aceștia să fie competenți și să aibă reputația necesară de a activa în sectorul bancar”.

Mobiasbanca, de vânzare. Cine intenționează să cumpere pachetul majoritar de acțiuni

Pachetul de acțiuni deținut de BERD în cadrul „Mobiasbanca” SA a fost vândut la un preț de 2,6 milioane de euro. BERD a devenit acționar la „Mobiasbanca” în 2008 pentru a susține intrarea Groupe Société Générale în sectorul bancar din R. Moldova.

BERD și-a vândut cota de 8,84% deținută la BC „Mobiasbanca” din R. Moldova