Agenţi de pază, filmaţi cum lovesc un bărbat într-o ambulanţă în preajma unui spital. Poliția s-a autosesizat// VIDEO

PE SCURT

Un bărbat,  aflat într-o ambulanţă în preajma Spitalului Sfânta Treime, a fost lovit de doi agenţi de pază. Imaginile video cu acest incident a fost postat pe rețelele de socializare.

În filmuleț se poate de observat cum un bărbat îmbrăcat în uniformă lovește cu un baston un bărbat care se află într-o ambulanță. Mai târziu de acesta se apropie un alt agent de securitate, iar mai mulți oameni, inclusiv membrii echipajului medical, urmăresc tot ce se întâmplă.

Spitalul Sfânta Treime a declarat că pacientul era în stare avansată de ebrietate și avea un comportament agresiv. Poliția capitalei a informat că s-a autosesizat pe acest caz.

PE LUNG

Potrivit spitalului, incidentul s-a produs pe 7 aprilie, în jurul orei 16.00. În fişa de însoţire completată de echipajul medical era semnalat comportamentul neadecvat şi agresiv al acestuia.

În cadrul Unității Primiri Urgente, pacientul a continuat să fie agresiv. După încercarea de a lovi medicul care a venit să-l consulte, a fost chemat agentul de pază al serviciului specializat cu care spitalul are relații contractuale. La fata locului a venit și serviciului operativ din cadrul serviciului de pază.

Între timp pacientul a fost consultat de către medicul toxicolog cu estimarea necesității internării acestuia în altă instituție medicală. Pacientul însoțit de membrii echipei de urgență și serviciul operativ al serviciului de pază a părăsit instituția.

Spitalul a precizat că în imaginile publicate pe rețelele de socializare nu au fost prezenți angajați ai spitalului. Conducerea spitalului a solicitat explicațiile de rigoare de la compania de pază.

În același timp, Poliția capitalei a precizat că întreprinde acțiuni procesuale în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor cu privire la caz, cu ulterioara atragere la răspundere conform legislației în vigoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.