Petic, din nou în fața instanței
Social 9 aprilie 2019, 20:44 | 1149

Avocatii lui Gheorghe Petic au cerut astazi incetarea cauzei penale si scoaterea clientului de sub invinuire intr-un nou dosar, intentat pentru huliganism. Judecatorii urmeaza sa ia o decizie pe 22 aprilie. Sedinta a avut loc la Judecatoria Cahul, sediul Taraclia.

Gheorghe Petic este suspectat că, pe vremea când era ofițer al Poliției de Frontieră, ar fi folosit arma din dotare pentru a amenința cu moartea o persoană. Incidentul ar fi avut loc într-un local din satul Cairaclia, raionul Taraclia. Bărbatul care se crede victimă a vorbit cu judecătorii, dar nu și cu jurnaliștii.

Gheorghe Petic, președintele organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, pledează în continuare nevinovat. El este convins că dosarul s-a făcut la comandă.

În noul dosar, Gheorghe Petic riscă până la șapte ani de închisoare. Cei vizați nu au comentat acuzațiile. Amintim că ofițerul în rezervă a fost condamnat recent la trei ani și șase luni de pușcărie și va trebui să plătească și o amendă de 30 de mii de lei într-un dosar, în care este acuzat de viol și violare de domiciliu. Petic a respins învinuirile, declarând că este vorba despre un dosar deschis din considerente politice, după ce a deconspirat o schemă de contrabandă cu țigări, în care ar fi implicați funcționari de pe ambele maluri ale Prutului.

Opinia ta contează. Comentează!