00:10:42 20.04.2024
Stiri

Colonel rus, ARTICOL HALUCINANT despre un batalion SECRET care atacă ţări cu „PUTEREA GÂNDULUI”. Avalanşă de afirmaţii stranii

Știri 09.04.2019 14:00 Vizualizări1208 Autor: Ziarul National


Colonel rus, ARTICOL HALUCINANT despre un batalion SECRET care atacă ţări cu „PUTEREA GÂNDULUI”. Avalanşă de afirmaţii stranii mediafax.ro

Afirmaţii stranii, fără bază ştiinţifică, în cel mai recent număr din revista oficială a Armatei Ruse. Într-un articol amplu, colonelul în rezervă Nikolai Poroskov susţine că forţele ruse au folosit „puteri parapsihologice” în timpul războaielor din Cecenia, la mijlocul anilor 1990 şi începutul anilor 2000, relatează site-ul de ştiri RBC, transmite mediafax.ro.

În articolul intitulat „Super-soldatul din Războiul Viitorului”, Poroskov scrie că în cadrul Armatei Ruse există un batalion expert în „tehnici de luptă parapsihologică”.

În operaţiunile militare antiteroriste din Cecenia, soldaţii ruşi antrenaţi în folosirea unor astfel de „metode neconvenţionale”, subliniază colonelul în expunerea teoriei, ar fi reuşit să obţină informaţii, să realizeze interceptări telefonice, să producă întreruperi de software, precum şi să „citească” documente închise în seifuri, doar cu „puterea gândului”.

„Cei capabili de metacontacte pot efectua, de exemplu, interogări nonverbale. Pot vedea în sufletul soldatului capturat: cine este acesta, punctele lui tari şi cele slabe şi dacă sunt deschişi spre racolare”, susţine Nikolai Poroskov. „Fiabilitatea interogatoriului este de aproape 100%”, subliniază colonelul.

„Metacontact” este un concept parapsihologic din teoria serviciilor secrete ruse, susţine într-un studiu Fornaeff Dmitry Nicolaevici, fost ofiţer superior KGB.

Fizicianul rus Evgheni Alexandrov, membru al Academiei ruse de Ştiinţe, a declarat pentru RBC că afirmaţiile colonelului sunt nişte „fabulaţii pseudoştiinţifice”.

„Asemenea cercetări au existat, dar au fost clasificate. Acum sunt aduse iarăşi la lumină. În multe state din lume, asemenea studii sunt considerate pseudoştiinţifice, nişte demersuri fără sens. Este un basm. Toată discuţia asta despre puterea gândului nu are niciun fel de bază ştiinţifică (...) Este doar o găselniţă pentru a stoarce bani din bugetul statului. În Rusia, se terminase cu toate aceste lucruri la începutul anilor 2000, când unitatea militară 10.003 a fost desfiinţată”, a explicat fizicianul.

Unitatea la care face referire Alexandrov a existat în Uniunea Sovietică în anii 1980 şi avea ca obiectiv crearea unei platforme de cercetare prin care elemente din domeniul parapsihologiei să fie integrate în doctrina militară şi în tacticile de război.

Între 1994 şi 1996, trupele separatiste ale Republicii Cecene Icikeria şi forţele militare ale Rusiei au purtat un război de gherilă, culminând în independenţa de facto a Ceceniei. Al doilea război cecen a avut loc între 1999-2000. Armata Rusă a lansat atunci o operaţiune militară de amploare, ca răspuns la invadarea Deghestanului de către mujahedinii islamişti din Brigada Internaţională de Menţinere a Păcii, organizaţie teroristă fondată în 1998.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md