14:08:47 23.04.2024
Stiri

Partidul „Șor”, OBLIGAT să verse în bugetul de stat 2,09 MILIOANE de lei pe care le-a primit în calitate de donații în campania electorală

Politică 09.04.2019 14:37 Vizualizări4062 Autor: Ziarul National
Partidul „Șor”, OBLIGAT să verse în bugetul de stat 2,09 MILIOANE de lei pe care le-a primit în calitate de donații în campania electorală


Comisia Electorală Centrală (CEC) a obligat astăzi Partidul „Șor” să verse în buget suma de 2,09 milioane de lei, bani pe care i-a primit în calitate de donații în campania electorală de la mai mulți agenți economici, cu încălcarea prevederilor Codului Electoral.

Astfel, membrii CEC i-au dat dreptate lui Valeriu Munteanu, contracandidatul lui Ilan Șor din aceeași circumscripție uninominală, care a depus o contestație, reclamând faptul că acest partid a primit ilegal bani de la mai mulți agenți economici, întrucât aceștia avuseseră, în ultimul an, contracte cu statul, lucru interzis de legislație.

Un exemplu este firma „Exfactor-Grup”, care a donat Partidului „Șor” în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie suma de 605 mii de lei.

Partidul „Șor” urmează să achite statului suma de 2,09 milioane de lei timp de șase luni, cu posibilitatea eșalonării acesteia până la un an și jumătate.

De asemenea, CEC a decis să sesizeze Procuratura Generală în legătură cu informațiile false indicate în Declarațiile pe propria răspundere despre inexistența cotei de stat, străine sau mixte în capitalul social, precum și privind lipsa restricțiilor prevăzute de Regulamentul privind finanțarea campaniilor electorale, depuse de agenții economici: SRL „Forsbeta”, SC „Laslux” SRL, SRL „Vent Sistem Companie Climatica” și SRL „Exfactor-Grup”.

Membrul CEC, Vladimir Șarban, s-a arătat nemulțumit de faptul că instituția a examinat destul de târziu această sesizare a lui Valeriu Munteanu. În opinia lui Șarban, aceste încălcări puteau influența rezultatele alegerilor parlamentare.

Menționăm că, în campania electorală pentru alegerile parlamentare, Partidul „Șor” a cheltuit 19,86 de milioane de lei, 10,358 de milioane dintre care au reprezentat donații de la diverși agenți economici.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md