/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Singurul pretendent la funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei a fost numit în funcție

missing
09 aprilie 2019, ora 18:27

Academicianul Ion Tighineanu a fost ales președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Singurul candidat la funcția de președinte a fost înaintat de către Adunarea Generală a Secției Științe exacte și inginerești.

Tighineanu fiind singurul pretendent la funcția de președinte al AȘM. Propuneri de candidați au fost mai multe, însă toți ar fi refuzat să se înscrie în cursă. Fotoliul a rămas vacant după ce fostul președinte, Gheorghe Duca, a plecat din funcție, fiind cercetat penal.

 Tighineanu este un specialist în domeniul nanoelectronicii și nanotehnologiilor, care a fost ales ca membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei. Este profesor universitar și a fost ales în anul 2004 în funcția de vicepreședinte al Academiei de Științe a Moldovei.

Funcția de președinte al AȘM a devenit vacantă după ce Gheorghe Duca și-a anunțat demisia la finele lunii noiembrie anul trecut, invocând motive de sănătate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram