image
Sursa foto: Getty Images

Ce suspendare uriașă riscă Diego Costa, după cuvintele murdare adresate arbitrului: Precedentul Gerard Pique

Diego Costa a fost eliminat în minutul 29 al partidei de pe Camp Nou, după o ieșire nervoasă la adresa centralului Gil Manzano. Acesta a scris în raport motivul pentru care i-a arătat atacantului "roșu" direct, iar cuvintele sunt greu de reprodus.

Presa din Spania scrie că vârful lui Atletico riscă să primească o suspendare-record, pentru ieșirea necontrolată din meciul cu Barcelona. Nu mai puțin de 12 etape de suspendare ar putea primi Diego Costa, informează Football Espana.

Comisia de Disciplină va judeca acest incident pe baza raportului arbitrului, dar și a probelor video, și va lua o decizie în privința lui Diego Costa. Pedeapsa pentru acest gen de comportament va fi între 4 și 12 etape de suspendare, mai scrie sursa citată.

Diego Costa nu a recunoscut cuvintele adresate centralului și, cel mai probabil, după aflarea verdictului, Atletico Madrid va face apel.

Gerard Pique a fost și el protagonistul unui episod asemănător, într-un meci din Supercupa Spaniei, cu Athletic Bilbao. Fundașul Barcelonei, care l-a calmat și l-a "escortat" acum de pe teren pe Diego Costa, a primit atunci 4 etape de suspendare.

Enervat pentru că a considerat că un ofsaid la Aduriz nu a fost semnalizat, Pique s-a dus la tușier și i-a spus același lucru pe care Diego Costa i l-a transmis lui Gil Manzano.

Fundașul central a fost și el eliminat direct și, conform articolului 94 din regulamentul disciplinar, a primit 4 etape de suspendare.

Sâmbătă seara, Pique s-a repezit la Diego Costa și a încercat să-l calmeze, pentru ca atacantul lui Atletico Madrid să nu riște o suspendare mai mare decât cea pe care o va primi pentru cuvintele adresate centralului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: