image
Sursa foto: captură video

Cum arată o ambulanță de la Florești: Unele uși sunt legate cu sârmă, iar altele nici nu se deschid // VIDEO

Imagini cu o ambulanță din raionul Florești, aflată într-o stare deplorabilă, au devenit virale pe rețelele de socializare. Unele uși sunt legate cu sârmă pentru a nu se deschide în timp ce sunt transportați pacienții, altele sunt blocate, iar în caz de urgență nu pot fi deschise. Caroseria este ruginită, iar în ambulanță poți simți cu ușurință frigul de afară, datorită crăpăturilor din unitatea de transport.

În imaginile publicate pe Facebook se vede clar că ambulanța este extrem de uzată. Potrivit responsabililor de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească unitatea de transport este folosită doar în cazuri excepționale.

Tot ei ne-au asigurat că ambulanța vizată este utilizată doar atunci când celelalte sunt deja în misiune sau unele sunt la reparație. Potrivit lor, substația de asistență medicală urgentă Florești va avea ambulanțe noi, însă nu se știe deocamdată când se va întâmpla acest lucru.

Bărbatul care a făcut publice imaginile spune că și-ar dori ca și oficialii să fie transportanți în asemenea condiții pe „drumurile bune din Moldova”.

„Ușile din spate sunt legate cu sârmă pe interior. Cea de la șofer nu se deschide, iar ușa din spate nu se deschide nici pe dinafară, în caz de accident se traumatizează și bolnavul și personalul medical. Tare ar fi bine ca pe drumurile bune din Moldova să fie duși și demnitarii noștri”, spune bărbatul care a făcut publice imaginile.

Precizăm că ambulanța din imagini a fost fabricată în anul 2003.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: