Deputatul Iurie Reniță, despre invitația blocului ACUM către PSRM: „Vă asigur că nu poate fi vorba de nici o coaliție”

Deputatul Iurie Reniță dă asigurări că invitația Blocului ACUM DA PAS către Partidul Socialiștilor la discuții, ce ar putea avea loc mâine, 9 aprilie, nu este de a forma coaliție. Politicianul menționează că pentru a ieși din blocajul politic, format la moment, nu este nevoie de o alianță.

Foto: UNIMEDIA

„Ceea ce s-a produs astăzi, pentru PSRM, este o continuare. Noi nu dramatizăm. E o continuare firească a opțiunilor și dorinții de a crea un Parlament funcțional șii de a legitima un Guvern, noi ne-am prezentat doleanțele de viitorul Parlament și Guvern. Vă asigur că nu poate fi vorba de nici o coaliție. Acest lucru nu este un impediment de a debloca situația. Mergem pentru discuții constructive”, a declarat Reniță în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Întrebat dacă PSRM-ul va accepta această invitație, Reniță a menționat că speră ca socialiștii vor fi deschiși dialogului.

„Sper să se producă acest dialog, nu văd nimic condamnabil”, a mai adăugat deputatul.

Amintim că în această dimineață blocul Politic ACUM a invitat fracțiunea parlamentară PSRM la discuții publice pe 9 aprilie 2019, ora 11:00.

PSRM a venit cu o reacție, menționând că declarația partidului privind viitoare acțiuni vor fi anunțate mâine, după ședința comună a Comitetului executiv politic al Partidului Socialiștilor din RM și fracțiunea parlamentară.


Pub