Un moldovean a rămas fără Lexus la vama Albița: Autoturismul era furat din Germania

Un moldovean în vârstă de 36 de ani a rămas fără mașina sa de model Lexus la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa. În urma controlului s-a depistat că automobilul de lux era furat din Germania.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit ITPF Iași, la sfârşitul săptămânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 36 de ani, pasager al unui ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, pe care era transportat un autoturism marca Lexus, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2017.

Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul transportat pe platformă, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de Germania, la data de 19.02.2019.

Cu privire la aspectele constatate, moldoveanul a declarat că a achiziționat autoturismul, cu suma de 39.500 euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este furat sau implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 180.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.


Pub