Blocul ACUM invită deputații PSRM la discuții publice

PE SCURT

Blocul politic ACUM invită deputații PSRM la discuții publice pe 9 aprilie, în sala de conferințe a Parlamentului. Cei de la ACUM precizează că data și ora acestor discuții pot fi convenite de comun acord între cele două formațiuni.

Reprezentanții formațiunii au precizat că invitația a fost lansată întrucât sunt îngrijorați de faptul că procesul de constituire a organelor de lucru ale Parlamentului este tergiversat, fiind blocată discutarea și adoptarea legilor necesare pentru eliberarea statului din captivitatea sistemului oligarhic.

PE LUNG

Într-un comunicat de presă, blocul ACUM atenționează asupra riscurilor social-economice care rezultă din incertitudinea politică cauzată de lipsa unui Parlament funcțional.

„Reiterând faptul că dezoligarhizarea instituțiilor statului este condiția primordială pentru aducerea Republicii Moldova pe calea normalității și întoarcerea încrederii cetățenilor într-un viitor democratic și prosper al țării noastre”, au declarat cei de la blocul ACUM.

Deputații au subliniat că sunt deschiși pentru dezbaterea publică în vederea îmbunătățirii pachetului de acte legislative antioligarhice, precum și discutarea altor potențiale inițiative în vederea dezoligarhizării țării.

De notat că blocul ACUM a invitat deputații, „care nu sunt controlați de regimul oligarhic”, la discuții transparente pe data de 2 aprilie 2019, în incinta Parlamentul Republicii. Atunci, la discuții s-au prezentat doar trei deputați ai Partidului ȘOR, însă cei de la ACUM au refuzat să vorbească cu aceștia.

Ulterior, lidera PSRM Zinaida Greacenîi a declarat presei că deputații socialiști  nu s-au prezentat la aceste discuții pentru că invitația nu a vizat toată fracțiunea PSRM, care este una unită.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.