Trei tineri din capitală, trimiși în judecată. Vindeau droguri prin intermediul „magazinelor online”

PE SCURT

Trei locuitori ai capitalei, cu vârstele cuprinse între 21 şi 25 de ani, vor compărea pe banca acuzaţilor pentru punerea ilegală în circulaţie a drogurilor şi păstrarea ilegală a muniţiilor.

Potrivit procurorilor, în intervalul iunie – decembrie 2018, inculpaţii vindeau droguri prin intermediul magazinelor online şi aplicaţiilor virtuale, primind sume de bani în numerar sau prin intermediul portmoneelor electronice.

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a trimis dosarul de învinuire a celor trei în judecată.

PE LUNG

Procuratura Generală a precizat că cei trei au pus la cale o schemă ilegală, prin care procurau, transportau, păstrau şi vindeau droguri pe întreg teritoriul municipiului Chişinău.

Astfel, ei închiriau apartamente temporare în raza capitalei, unde porţionau şi păstrau drogurile, după care repartizau dozele în diferite locaţii şi le înstrăinau consumatorilor prin intermediul magazinelor online şi aplicaţiilor virtuale.

Fiind suspectaţi de înstrăinarea ilegală a drogurilor, procurorii le-au percheziţionat domiciliile, fiind depistate şi ridicate substanţe stupefiante, droguri şi muniţii.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, inculpaţii riscă până la 15 ani închisoare.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.