Un tânăr din R.Moldova a construit în România o afacere bio. Vinde salate marinate, după rețete de la bunica

PE SCURT

Cu banii de nuntă, un tânăr din Republica Moldova a construit în România o afacere bio. Vinde salate marinate, după reţete de la bunica lui. Iar preparatele i-au uimit chiar şi pe juraţii „Chefi la Cuţite”.

Pentru bucătărie a renunţat şi la cariera din Ministerul de Interne. Afacerea cu banii de la nuntă îi oferă un trai decent. Tânărul anteprenor spune că, lunar, cifra de afaceri este de 9000 de euro, scrie Observator.tv.

PE LUNG

Gicu Roşca a relatat că bunica lui din Republica Moldova l-a învăţat cum să potrivească gusturile. Odată lecţia învăţată, a renunţat la postul din Ministerul de Interne de la Chişinău şi a venit în Iaşi. Unde a investit toţi banii primiţi la nuntă. Adică 15 mii de euro.

Potrivit lui, salatele sunt preparate după niște reţete foarte vechi, mai ales în Fosta Uniune Sovietică.

Trimite săptămânal 1.500 de porţii, în magazinele din Iaşi. Recent, a livrat şi pentru magazinele româneşti din inima Londrei.

Cea mai căutată salată este cea de morcovi.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.