Sentință la șase ani de la crimă
Social 8 aprilie 2019, 20:36 | 1461

Sentință pronunțată într-un dosar deschis acum aproape șase ani. Un bărbat, găsit vinovat că, în august 2013, a ucis un tânăr și l-a aruncat în Nistru, a fost condamnat la 10 ani de închisoare. Mama victimei, Eugenia Ceban, spune că nu este mulțumită de hotărârea instanței de fond și că o va contesta. Asta chiar dacă va trebui să vină la ședințele de judecată de aici tocmai din Italia, așa cum a făcut-o timp de șase ani.

Sentința a fost pronunțată vineri de Judecătoria Soroca, sediul Florești, iar noi ne-am întâlnit cu Eugenia Ceban la aeroport. Femeia pleca în Italia, țara în care muncește și de unde a venit acasă de câteva ori pe an, din 2013 până acum, pentru a participa la procesul intentat după uciderea fiului ei, Vitalie. Potrivit Eugeniei Ceban, în acest dosar ar fi fost comise mai multe abateri, martorii și-ar fi schimbat declarațiile de câteva ori, iar un inculpat ar fi scăpat nepedepsit.

Printre cei acuzați de Eugenia Ceban este și procurorul de caz Nicolae Dumbrăveanu.

Eugenia Ceban se simte nedreptățită.

Pe de altă parte, procurorul Nicolae Dumbrăveanu consideră că și-a făcut munca așa cum trebuie.

Iar în privința celui de-al doilea inculpat, care a fost scos de sub învinuire penală, procurorul spune că...

Ofițerul de presă al Judecătoriei Soroca, sediul Florești, Lilia Strugac, nu a fost de găsit la telefon pentru o reacție. Ea nu ne-a răspuns nici la mesajul trimis în poșta electronică de serviciu. Eugenia Ceban a spus că va contesta decizia primei instanțe și va lupta până i se va face dreptate. Tragedia a avut loc în august 2013. Fiul ei, Vitalie, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit mort în râul Nistru. Expertiza medico-legală a arătat că tânărul a fost ucis.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie