07:14:57 25.04.2024
Stiri

AVERTISMENT // Unul dintre cei mai otrăvitori păianjeni din lume, descoperit în R. Moldova

Știri 08.04.2019 08:00 Vizualizări13157 Autor: Ziarul National
AVERTISMENT // Unul dintre cei mai otrăvitori păianjeni din lume, descoperit în R. Moldova Unica.md


În condițiile unei clime schimbătoare, care devine mai fierbinte și aridă de la an la an, au început să apară insecte neobișnuite în locurile noastre, cum ar fi, de exemplu, păianjenul Yellow Sak sau Cheiracanthium punctorium.

O femelă de păianjen Cheiracanthium punctorium, numit şi „păianjenul cu sac galben”, a fost descoperită pe malul pietros al râului Nistru, în localitatea Ghidirim din raionul Râbnița. Anunțul a fost făcut de către Serviciul ecologic din stânga Nistrului. Acest lucru, însă, nu înseamnă că acești paianjeni nu se pot răspândi treptat pe alte teritorii ale republicii.

Potrivit specialiștilor, specia face parte din zece cele mai otrăvitoare din lume. Păianjenul veninos galben poate provoca puternice dureri de cap şi greţuri, umflătură dar și necroză la locul înțepăturii.

Specialiștii le sugerează oamenilor să fie atenți atunci când se află în aer liber, în grădină, în parcuri, în păduri, lângă grămezi de pietre mici și lemn vechi uscat, și să verifice hainele atunci când se întorc acasă, să le scuture, pentru a evita pătrunderea insectei în locuință.

Păianjenul cu sac galben viețuiește în principal în țările Europei centrale și Asia. Acești păianjeni sunt destul de mici, aproximativ 1 cm în lungime. Ei construiesc pânze dense sub diferite adăposturi, cum ar fi pietre, copaci bătrâni, ramuri mari căzute, pentru a le servi drept protecție. Câteodată se ascund în punga de păianjen, așteptând prada într-un loc retras, în iarbă sau arbust, unde vânează muște mari și alte insecte.

În caz de mușcătură, rămâneți calm și apelați la ajutorul medicului. Spălați zona cu apă și spun. Aplicați o compresă rece pentru evitarea răspândirii secretului veninos. Dacă este posibil, merită să prindeți păianjenul într-un recipient curat, acest lucru este necesar pentru identificarea păianjenului de către un expert.

Citiți mai multe detalii pe unica.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md