09:04:43 29.03.2024
Stiri

Epilarea cu laser: mituri detronate de dermatologi

Știri 08.04.2019 09:39 Vizualizări1941 Autor: Ziarul National
Epilarea cu laser: mituri detronate de dermatologi
Poză simbol


Academia Americană de Dermatologie (AAD) informează, într-un comunicat de presă, că îndepărtarea părului cu laser poate fi periculoasă, dacă este făcută de persoane fără experienţă. Atunci când procesul este realizat de un specialist este sigur, eficient, iar soluţiile sunt permanente atunci când vine vorba de îndepărtarea părului nedorit de pe faţă şi corp.

Epilarea cu laser este o procedură apărută încă de la jumătatea anilor '90 şi chiar foarte des întâlnită în rândul adulţilor cu vârste cuprinse între 20 şi 45 de ani. În orice caz, rezultatele nu apar peste noapte, iar dermatologii Academiei Americane de Dermatologie susţin că realizat necorespunzător, dar mai ales de către persoane fără experienţă, acest tratament poate duce la arsuri, schimbări permanente de culoare a pielii şi chiar cicatrici. Pentru a reduce riscurile şi pentru a se asigura de eficienţa tratamentului, dermatologii recomandă ca tratamentul să fie realizat de medicii specialişti care într-adevăr cunosc procedura, dar mai ales aspectele legate de sănătatea pielii.

„Datorită popularităţii sale, epilarea cu laser pare a fi o procedură pe care oricine o poate face, dar dacă acest proces este realizat de persoana nepotrivită poate cauza mai probleme pielii”, susţine specialistul dermatolog Carolyn I. Jacob, medic şi instructor clinic de dermatologie al Şcolii de Medicină din Chicago. ”Din moment ce riscurile există este foarte important ca persoanele care apelează la epilarea cu laser să se asigure că cine realizează această procedură este un specialist. Totodată este ideal ca pacientul să se familiarizeze cu procedura din moment ce există numeroase concepţii greşite legate de acest tratament şi rezultatele sale”, continuă specialistul.

Epilarea cu laser: mituri detronate de dermatologi

„Este eficient doar pe părul blond, alb, gri sau roşcat”. Chiar dacă epilarea cu laser a apărut la jumătatea anilor 1990, din păcate, nu funcţionează şi pentru părul blond, alb, gri sau roşcat. Aşadar, dacă pacientul se încadrează în această categorie ar trebui să-şi pună câteva semne de întrebare dacă există saloane în care i se spune că se poate face acest lucru.

„Dacă ai pielea închisă la culoare, nu poţi apela la epilarea cu laser”. În prezent, epilarea cu laser poate fi posibilă pentru toate tipurile de piele, câtă vreme există un contrast între piele şi păr. Într-adevăr, persoanele care au pielea închisă la culoare sunt mai predispuse arsurilor şi hiperpigmentării aşadar, asigură-te că medicul sau specialistul care realizează această procedură are experienţă în astfel de cazuri. Mai mult, imperios necesar este să se întrebe ce tip de laser se va folosi, mai ales că pentru fiecare tip de piele se folosesc lasere specifice.

„Oricine poate face epilarea cu laser”. Odată ce se apelează la un specialist pentru această procedură, epilarea cu laser poate fi sigură şi eficientă, potenţialele efecte adverse fiind extrem de rare. Însă, pe lista miturilor se numără şi faptul că această procedură poate fi realizată de oricine, chiar dacă nu deţine studii de specialitate. Greşit. Iar asta o demonstrează pacienţii care ajung la dermatolog având complicaţii, de la arsuri, până la infecţii sau pete pe piele din cauză că procedura a fost realizată de o persoană fără experienţă. Din păcate, aceste complicaţii sunt de cele mai multe ori permanente. Pentru prevenirea acestor situaţii clientul trebuie să se asigure că procedura este realizată de un specialist cu experienţă.

„Nu este permanentă”. Spre surprinderea multora, epilarea cu laser este permanentă pe majoritatea zonelor de pe corp, excepţie făcând faţa, iar asta din cauza secreţiei de hormoni. Acest lucru este posibil, deoarece laserul distruge foliculii de păr care activează creşterea lui, iar în majoritatea zonelor corpului aceştia nu se mai regenerează (axilă, bikini, gambe). În orice caz este nevoie de cel puţin şase şedinţe ca rezultatele să fie vizibile. Altfel, părul va continua să crească.

„Este doar pentru femei”. Din contră. Tot mai mulţi bărbaţi apelează la această metodă de epilare pentru a îndepărta părul nedorit. Aceştia apelează la acest proces în special pentru faţă, gât şi spate, iar o parte din ei se folosesc de el pentru a-şi defini barba.

„Doare”. Atunci când procedura este realizată de un specialist, îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul laserului nu va prezenta disconfort şi, mai ales, va fi mult mai suportabil decât epilarea cu ceara, pensatul sau tatuarea. Durerea pe care o persoană o simte depinde foarte mult şi de zona tratată, cât şi de toleranţa la durere. Pacienţilor li se oferă opţiunea de a apela la un anestezic înainte de tratament.

Sursa: csid.ro


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md