13:29:32 19.04.2024
Stiri

R. Moldova: Un bărbat a furat de la vecin un CÂINE de rasă și l-a MÂNCAT

Social 08.04.2019 13:19 Vizualizări2894 Autor: Ziarul National
R. Moldova: Un bărbat a furat de la vecin un CÂINE de rasă și l-a MÂNCAT
Poză simbol


I-a furat vecinului câinele de rasă și... l-a mâncat. Cazul a avut loc în satul în Cuconeștii Noi, raionul Edineț. Polițistul din localitate i-a îndemnat pe cei doi vecini să se împace, refuzând să ancheteze infracțiunea. Păgubașul s-a supărat și l-a denunțat pe șeful de sector la procuratură. Cel din urmă va trebui, ca urmare a celor întâmplate, să achite o amendă de 6 mii de lei, povestea întreagă regăsindu-se într-o sentință recentă a Curții de Apel Bălți.

Întâmplarea cu pricina a avut loc în luna decembrie a anului 2015.

Un bărbat din localitatea menționată s-a adresat lui Vitalie Budăi, care pe atunci era șeful postului de poliție din Cuconeștii Noi, și i-a spus că ar vrea să scrie o plângere pe numele vecinului său, pe care l-ar suspecta că i-ar fi furat din curtea casei niște piese de schimb de la agregatul de încărcare, dar și un câine de rasă. Pagubele le-a estimat la o sumă de aproximativ 5 500 de lei.

Șeful de post l-a chemat pe vecinul păgubașului la sectorul de poliție, unde acesta a recunoscut că a furat câinele, însă a negat implicarea sa în sustragerea pieselor.

Atunci, polițistul le-a sugerat celor doi vecini să iasă afară din birou şi să discute în mod confidenţial ca să ajungă la o împăcare. În scurt timp, cei doi au revenit la polițist. Păgubașul i-a spus că nu va scrie plângere, din motiv că s-a înțeles cu vecinul său ca să-i restituie paguba, în termen de două săptămâni.

Păgubașul susține că:

„Vecinul său nu s-a ținut de cuvânt, așa că, după ce au expirat cele două săptămâni, l-a sunat pe șeful de post și i-a cerut să se vadă cu el, în centrul satului, lângă bradul de Anul Nou. Acesta i-a comunicat polițistului că insistă de a-i fi primită plângerea în privinţa furtului, întinzându-i în acest sens cererea scrisă chiar de Budăi Vitalie din numele său la data de 15.12.2015, la care Budăi Vitalie a rupt-o chiar în faţa sa, iar bucăţile de hârtie le-a pus în buzunar”, scrie în hotărârea judecătorească întocmită din declarațiile părților implicate.

A doua zi, bărbatul s-a adresat cu cerere la Procuratura raionului Edineţ, care ulterior a pornit un proces penal pe numele polițistului pentru abuz de putere și abuz în serviciu.

Citiți mai multe despre acest caz neverosimil pe deschide.md.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md