20:14:24 25.04.2024
Stiri

Primăria Bălți ar copia inițiativele sociale lansate de Ilan Șor la Orhei

Partide/Comunicate 08.04.2019 14:15 Vizualizări959 Autor: Ziarul National
Primăria Bălți ar copia inițiativele sociale lansate de Ilan Șor la Orhei


Orheiul devine din ce în ce mai mult un model de dezvoltare pentru alte localități din R. Moldova. Bunele practici implementate de administrația locală din Orhei, în frunte cu Ilan Șor încep să fie preluate, însă, deocamdată, doar parțial, scrie telegraph.md.

Zilele trecute, autoritățile de la Bălți au decis să ofere posibilitate bătrânilor să circule gratuit în anumite ore pe anumite rute, după ce administrația Orheiului a asigurat transport gratuit pentru toți locuitorii, pe toate rutele, în orele de vârf.

Începând cu 1 aprilie, pensionarii din Bălți pot călători gratuit în patru rute de autobuz care circulă în localitate. Pe una din aceste rute transportul gratuit este asigurat pe durata întregii zile, iar pe celelalte trei între orele 9.30-12.00.

Potrivit paginii web oficiale a autorităților locale din Bălți, acest serviciu de transport va funcţiona doar timp de două luni „într-un mod de testare”.

„Se pare că autoritățile de la Bălți au luat exemplu de la administrația publică din Orhei, or, în această localitate de asemenea a fost asigurat transport gratuit. Totuși, deși Orheiul este o localitate mai mică și, respectiv, cu un buget mai mic, autoritățile au asigurat acest serviciu pentru toate categoriile de cetățeni, pe toate rutele și atunci când călătorii au cel mai mare nevoie de transport – în orele de vârf între 7.00 – 9.00 și 17.00-19.00, atunci când oamenii pleacă sau vin de la serviciu/școală/grădinițe”, scrie sursa citată.

Amintim că la sfârșitul anului 2018, la inițiativa lui Ilan Șor, la Orhei au fost aduse 36 de microbuze confortabile noi, care asigură transportul public în municipiu. Pe lângă faptul că în orele de vârf călătoriile sunt gratuite, noile microbuze sunt mult mai confortabile și mai sigure decât transportul public din orice localitate din R. Moldova. Ele vor fi dotate cu camere video, sistem GPS, wi-fi gratuit, dar și cu sisteme de aer condiționat, informa anterior Primăria Orhei.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md