Studenții, profesorii și activiștii din Moldova pot participa gratuit la un Forum de educație formală și non-formală

tekwill
Foto: foto simbol/ Design Cafe & Club

În secolul XXI, lumea se dezvoltă extrem de rapid – toate domeniile activității vieții se schimbă și, prin urmare, solicitările pentru educarea omului modern se schimbă. În prezent, educația se confruntă cu necesitatea de a fi modernizată și de a îmbunătăți sistemul de dobândire a cunoștințelor și a competențelor.

Forumul educației formale și non-formale își propune să devină o platformă destinată reprezentanților din ambele sectoare, cel formal și non-formal, care vor să utilizeze abordări inovatoare și să învețe noi metode de predare și educare. Vrem să creăm un spațiu pentru stabilirea parteneriatelor între sectoarele educaționale formale și non-formale, și să încurajăm educatorii să caute oportunități de dezvoltare profesională proprii.

#Data, ora, locul: 20 aprilie, 9:00 – 15:00, Tekwill.

#Scopul principal: Crearea unui spațiu pentru schimbul de experiență și cooperare între actorii (lucrătorii) din sectorul educațional formal și non-formal, și a unui mediu motivațional pentru dezvoltarea lor profesională.

#Obiective majore ale forumului:

– Organizarea sesiunilor în care profesorii și lucrătorii din sectorul formal „să se familiarizeze” cu lucrătorii din sectorul non-formal, astfel încât să creeze parteneriate la nivel local și personal;
– Identificarea tendințelor în educația modernă din Republica Moldova;
– Organizarea Târgului Educațional pentru schimbul de materiale didactice (materiale și resurse educaționale pentru profesori);
– Familiarizarea profesorilor din sectorul formal cu metode de educație non-formală, pentru a fi ulterior folosite în activitățile lor;
– Identificarea subiectelor și domeniilor de lucru ale reprezentanților sectorului non-formal (domenii care nu sunt acoperite de educația formală);
– Identificarea cerințelor și necesităților (metode profesionale, strategii, instrumente pentru dezvoltarea personală), ale reprezentanților sectorului non-formal și formal (pe care le vom folosi în pregătirea festivalului de vară de educației non-formală).

Participanți la forum pot fi: educatori, profesori de școli și colegii, angajați ai instituțiilor de învățământ, tineri studenți ai universităților pedagogice, traineri, facilitatori, angajați ai sectorului educațional non-formal, voluntari, activiști sociali și toți cei cărora se interesează dezvoltarea acestui sector.

Programul evenimentului: Forumul va fi divizat în 2 părți, în prima parte a programului desfășurându-se un panel de discuții cu participarea speakerilor (dacă doriți să deveniți un vorbitor, scrieți-ne!). Iar în partea a doua va fi dedicată grupurilor de lucru, separate pe diverse tematici. În paralel cu evenimentul, invităm inițiativele să participe la un Târg Educațional, care include programe disponibile pentru dezvoltarea profesională a participanților. Contribuiți la dezvoltarea educației în secolul XXI!

Participarea este gratuită. Vă puteți înregistra AICI!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente