‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
29.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriCaisele verzi - primele fructe din anul 2019 apărute pe piețele din Tadjikistan

Caisele verzi – primele fructe din anul 2019 apărute pe piețele din Tadjikistan

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Primele fructe din anul 2019, deja au apărut pe piețele din Tadjikistan, și anume caisele verzi, care sunt extrem de solicitate în această perioadă a anului. Acestea sunt livrate cu sâmburele încă nelemnificat în rețelele comerciale din raioanele cele mai sudice ale republicii – Jaihun și Shaartuz din regiunea Khatlon.

Prețul este stabilit în intervalul de 1,05-1,58 dolari per kg, în dependență de calitate. O parte bună din producători consideră că, este avantajos să vândă o parte din fructe recoltate în această fază. Puțin mai târziu, vor apărea pe piață caise verzi din alte regiuni din Tadjikistan.

În est caisele verzi sunt foarte populare. Acestea sunt consumate atât în stare proaspătă, cât și conservate sau chiar sub formă de gem. Produsul este, de asemenea, adăugat în diverse supe, pilaf sau folosit la prepararea salatelor. În stare proaspătă fructele, de obicei, sunt consumate cu sare.

Potrivit nutriționiștilor consumul de caise verzi stimulează activitatea sistemului digestiv, îmbunătățește metabolismul și accelerează arderea grăsimilor. De asemenea, caisele verzi întăresc sistemul imunitar.

Deja în luna mai, în Tadjikistan soiurile timpurii de cais vor începe să se coacă. O parte semnificativă din recoltă, de obicei, este exportată în țările UE și în statele arabe în stare proaspătă. Fructele soiurilor de cais cu coacere tardivă, de regulă, sunt crescute pentru a fi uscate sau deshidratate.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

2 Comentarii

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›