image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: „Anticipatele - proiectul lui Plahotniuc, promovat de Dodon”

Alegerile anticipate sunt o nouă sperietoare a regimului, iar această idee, tirajată și promovată tot mai des de președintele Igor Dodon, este, în realitate proiectul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Declarația a fost făcută de liderul Platformei Demnitate și Adevăr, deputatul Andrei Năstase, copreședintele blocului ACUM, într-o transmisiune live pe pagina sa de facebook.

„Acum toată lumea ne sperie cu alegerile anticipate. Dacă vă uitați atent, mesajul lui Plahotniuc este tot mai tirajat de către Dodon și ne spun ei că dacă nu va fi majoritate, alianță, coaliție, vor fi anticipate. Pe cine sperie? Vă spun eu: pe dvs vă sperie. Ei în continuare ne consideră de proști. Nu mai vorbesc că și unul și celălalt consideră și Occidentul, și pe ruși de proști. Și Plahotniuc, și Dodon, au considerat că-i pot avea de proști și ce occidentali și pe ruși, le-au tot spus primilor că sunt pro-occidentali și rușilor că-s proruși. În realitate, își făceau jocurile ambii”, a declarat Andrei Năstase.

Deputatul a făcut o paralelă și cu modul în care a fost promovată modificarea sistemului electoral acum doi ani, tot de către Dodon, fiind, de fapt, tot proiectul PD.

„Astăzi, ca și în 2017, când Dodon promova acel sistem mixt de vot, astăzi Dodon promovează ideea anticipatelor concomitent cu alegerile locale. Este proiectul lui Plahotniuc, prin care vrea să obțină o majoritate confortabilă pe care s-o controleze plenar. Am ajuns ca Dodon astăzi să promoveze proiectul lui Plahotniuc. Și o fac cu o nonșalanță și un tupeu, pentru că ei consideră că de la 24 februarie încoace ne-au prostit pe toți și ne spun de anticipate cu gândul că oamenii o să-i mai voteze încă o dată. Ei cred că i-au intoxicat pe oameni atât de bine, încât dacă mai merg încă o dată în alegeri, se vor întoarce învingători. Oameni buni, eu nu accept să fiu tratat în acest hal, nu accept să fie sfidată inteligența noastră, capacitatea noastră de a gândi și discerne. De aceea vă îndemn încă o dată să facem front comun. De unii singuri nu vom reuși. Nu vă îndemn decât să fim uniți”, a punctat liderul DA.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: