„Sunteți mulțumiți de rezultat?”: Mesajul lui Igor Dodon, la 10 ani de la evenimentele din 7 aprilie 2009

Acea declanșare a urii și a frustrării din partea perdanților politici a dus la distrugerea instituțiilor de stat, la profanarea simbolurilor țării, la haos la scară națională și la promovarea unei generații de politicieni care au reușit să compromită însuși conceptul de democrație în Republica Moldova. Cel puțin, acesta este mesajul lui Igor Doodn, la împlinirea a 10 ani de la protestele violente din 7 aprilie 2009.

Foto: UNIMEDIA

„Consider că un alt 7 aprilie, rușinos și fără sens, nu trebuie să se mai repete. E o lecție dură pentru noi toți. Și, în general, consider că a trecut vremea de aruncat pietre. E vremea de adunat pietre pentru a zidi, pentru a edifica, pentru a crea un viitor mai bun pentru această țară, pentru întreaga societate”, scrie Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon / Sursa:fb

Menționăm că astăzi se împlinesc 10 ani de la evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie. Protestele de la Chișinău au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Protestatarii nu au fost de acord cu aceste rezultate, unde circa 50 % din voturi iau fost atribuite Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).


Pub