„Sinucideri” în lanţ în urma protestelor din 7 aprilie 2009: Moartea tânărului Eugen Ţapu, învăluită încă de mister

În seara de 15 aprilie 2009, familia Ţapu din Soroca a primit tragica veste de la poliţia capitalei – „feciorul dumneavoastră a fost găsit mort, veniţi şi-l luaţi”. Vestea i-a luat pe nepregătite pe cei dragi. Tatăl şi sora lui Eugen au plecat a doua zi la Chişinău ca să-l aducă pe tânăr. Mama băiatului, care se afla la muncă în Federaţia Rusă, a primit şi ea vestea nefastă, scrie observatorul.md.

Foto: ok.ru

„Poliţia spune că el a fost legat cu un şiret la gât, să fi fost aşa rămâneau, la sigur, urme, dar l-am examinat atent, la gât totul este normal, doar că e vânăt peste tot. În plus, cum putea un șiret să ţină agăţat un băiat de 90 de kilograme? ...El putea fi la proteste, dar în nici un caz nu putea să strice sau să se bată. Mai mult ca precis că moartea sa este legată de protestele de la Chişinău din 7 aprilie. Nu vreau altă expertiză, fiindcă nu cred că mai are vreun rost”, spune fratele său, Andrei Ţapu.

Primarul orașului susține că are copia certificatului de deces în care se scrie despre faptul că moartea lui Eugen Țapu ar avea legătură cu strangularea cu şiretul, însă edilul spune că tânărul defapt era foarte bătut şi vânăt.

„Este de necrezut, dar la morgă nu îl ţineau la rece, într-un frigider specializat, ci la cald, unde deja îl mâncau viermii”, menţionează edilul oraşului.

Când am primit caracteristica din clasa a douăsprezecea de la liceul „Constantin Stere”, unde învăţa el, plângeam când o citeam. Era un băiat bun şi ascultător, nu pot crede că s-a întâmplat cu adevărat această tragedie”, spune mama.

Sora Tatiana, care urma să joace nunta peste câteva luni, îşi caracterizează fratele ca un băiat comunicabil, liniştit şi vesel. „O să încercăm să trăim şi să găsim adevărul. Fratele meu dorea cel mai mult, ca fiecare om, să trăiască şi să se bucure de viaţă.”

Procuratura generală a emis un comunicat de presă unde se menţionează că „în legătură cu multiplele zvonuri prin care sunt puse la îndoială circumstanţele decesului cetăţeanului Eugen Ţapu (26 ani), serviciul de presă al Procuraturii aduce la cunoştinţă următoarele: La 15 aprilie curent, aproximativ ora 13:30 la etajul tehnic (între nivelul 9 şi acoperiş) al unui bloc din strada Albişoara din capitală, a fost depistat corpul neînsufleţit al cet. Eugen Ţapu, strangulat cu şireturile de la încălţăminte. Corpul acestuia a fost găsit de unul dintre locatarii imobilului. Conform concluziilor medicilor sosiţi la faţa locului, decesul lui E. Ţapu a survenit cu aproximativ 2 – 3 săptămâni în urmă, pe corpul acestuia nefiind depistate careva leziuni sau semne de moarte violentă.

Mai multe detalii găsiți AICI.


Pub