Incendiu devastator în regiunea Sichuan din China: 30 de oameni au murit

Un incendiu de vegetaţie în care 27 de pompieri şi trei localnici şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută a reizbucnit sâmbătă după-amiază în provincia sud-vestică Sichuan din China, au anunţat duminică autorităţile locale citate de agenţia Xinhua.

Foto: simbol

Incendiul a reizbucnit sâmbătă, în jurul orei locale 17:00, în zona de nord-est a pădurii, potrivit unor surse din districtul Muli, situat în prefectura autonomă Liangshan Yi.

350 de pompieri se luptă cu flăcările, ajutaţi de 400 de localnici din aşezările învecinate care s-au grăbit să intervină.

Suprafaţa mistuită de flăcări ar fi cuprinsă între 5 şi 10 hectare, iar incendiul se propagă cu repeziciune, alimentat de rafalele de vânt.

Incendiul de vegetaţie a izbucnit iniţial la 30 martie într-o zonă îndepărtată din districtul Muli, la o altitudine de circa 4.000 de metri. Peste 600 de pompieri au fost trimişi pentru stingerea flăcărilor. După ce a mistuit aproximativ 15 hectare de pădure, incendiul a fost stins iniţial marţi.

Un fulger s-a aflat la originea acestui eveniment, au confirmat autorităţile locale.

Salvatorii au găsit corpurile a 30 de persoane, majoritatea pompieri, cu care autorităţile pierduseră contactul din cauza unei schimbări subite a direcţiei vântului, care a provocat “o gigantică minge de foc”, după cum se arată într-un comunicat emis săptămâna trecută de Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul ar fi reizbucnit din cauza vântului intens din această regiune, au indicat sursele citate de Xinhua.

Centrul Meteorologic Naţional din China a avertizat asupra riscului crescut de incendii din cauza temperaturilor mai ridicate şi a scăderii precipitaţiilor comparativ cu anii precedenţi, scrie agerpres.ro


Pub