(video) Marș organizat de PAS Youth și Tinerii DA dedicat evenimentelor din 7 aprilie. Maia Sandu: „10 ani în urmă o generaţie de tineri s-a sacrificat pentru dreptate şi un viitor european”

PAS Youth și Tinerii DA organizează un marș în centrul capitalei, dedicat evenimentelor din 7 aprilie 2009, cu sloganul: „Nu uităm, nu iertăm!”

„10 ani în urmă, zeci de mii de tineri s-au revoltat împotriva unui clan, condus de Voronin, care nu voia să plece de la putere. Revolta a fost deturnată în violenţe, urmată de o teroare fără precedent: protestatari ucişi în bătăi în toiul nopţii, oameni sechestraţi ziua în amiaza mare în plină stradă, tineri torturaţi în comisariate, "coridoarele morţii".

Atunci, oamenii au sperat în schimbare şi că jertfele nu au fost în zadar. Dar au fost minţiţi. În realitate, revoluţia le-a fost furată, iar clanul de la guvernare şi-a schimbat doar stăpânul în urma unei contrarevoluţii oligarhice. Iată de ce, nici după 10 ani, nimeni dintre făptaşi nu a fost pedepsit. Nu au fost pedepsiţi, fiindcă se află cu toţii la putere, jefuind în continuare ţara. 10 ani în urmă o generaţie de tineri s-a sacrificat pentru dreptate, libertate şi un viitor european.

Trebuie să ducem la bun sfârşit ACUM ceea ce au început ei atunci: curăţarea ţării de oligarhi şi construirea unui stat liber, democratic şi prosper”, a scris Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Amintim că astăzi se împlinesc 10 ani de la evenimentele care au avut loc pe 7 aprilie.Protestele de la Chișinău au început pe 6 aprilie 2009, după ce au fost anunțate rezultatele preliminare ale alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Protestatarii nu au fost de acord cu aceste rezultate, unde circa 50 % din voturi iau fost atribuite Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM).


Pub