(video) 7 aprilie 2009 - piatra pe care trebuie să o ducă societatea moldovenească: Vlad Ţurcanu, o analiză a protestelor anticomuniste

Multe situații au existat, care au sugerat faptul că multe din lucruri nu au fost naturale. Anumite aspecte ale întregului eveniment din 7 aprilie 2009 au fost provocate și organizate. Cel puțin, aceasta a declarat analistul politic, Vlad Țurcanu, în cadrul unui interviu oferit pentru UNIMEDIA.

„10 ani mai târziu, ni se arată ca o speranță deșartă, ca un vis nerealizat. Din acel moment, societatea moldovenească părea că se îndreaptă către un parcurs care să situeze acest teritoriu alături de țările dezvoltate. Nu s-a întâmplat așa din cauza dosarului 7 aprilie. Eșecul parcursului european a fost anunțat ,printre rânduri, din momentul când a început să se așeze praful peste acest dosarul 7 aprilie.

Diferite grupuri care au fost implicate, dacă au decis ca acest dosar să fie clasat, asta a însemnat că am acceptat ca niște crime să fie date uitării, iar ce se bazează pe rău nu poate să genereze ceva bun.

Multe persoane, implicate în nelegiuirile de la 7 aprilie, n-au pățit nimic. Dimpotrivă, uenle au făcut carieră în politică, în administrație.

Faptul că nu-i pedepsim pe vinovați, înseamnă că ne împăcăm cu răul. În felul acesta, îi încurajăm pe alții să încalce legea...Multe situații au existat, care au sugerat faptul că multe din lucruri nu au fost naturale. Anumite aspecte ale întregului eveniment au fost provocate și organizate.

La un moment dat, anumite forțe din umbră au folosit acest protest deturnându-l în direcția necuvenită, care după aceea a fost folosit pentru a reprima cu cruzime și cu sânge acel protest. Au suferit sute de tineri, adolescneți...A trebuit să treacă timp pentru a ne reveni din acel șoc”, a declarat Vlad Țurcanu.

Fiind întrebat cine se face vinovat de consecințele acestui protest care a degenerat în violențe, Vlad Țurcanu a menționat că până la urmă, acest lucru nu a fost elucidat.

„Asta este fustrarea și piatra pe care trebuie să o ducă societatea moldovenească. Mulți dintre noi știm, dar o instanță trebuia să decidă asupra acelor evenimente.

Concluziile care și le fac străinii urmărind această situație, este că pe noi nu ne interesează dreptatea, nu ne-am ridicat la un nivel calitativ, care să ne oblige să punem ordine în treburile dintr-un stat”, a mai spus analistul.


Pub