Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Mesajul lui Igor Dodon la…

Mesajul lui Igor Dodon la 10 ani de la 7 aprilie 2009: „A avut loc o tentativă de lovitură de stat”

Într-un mesaj postat pe facebook, președintele Igor Dodon consideră că la 7 aprilie 2009 a avut loc o tentativă de lovitură de stat și că politicienii care au guvernat statul după acel moment „au reușit să compromită însuși conceptul de democrație în Republica Moldova”. Totodată, în mesajul său, Dodon îi întreabă pe tinerii participanți la evenimentele de la 7 aprilie 2009 dacă „sunt mulțumiți de rezultat”.

„10 ani grei au trecut de la acea tentativă de lovitură de stat, cînd a fost scrisă una din paginile negre din istoria recentă a Republicii Moldova.

Acea declanșare a urii și a frustrării din partea perdanților politici a dus la distrugerea instituțiilor de stat, la profanarea simbolurilor țării, la haos la scară națională și la promovarea unei generații de politicieni care au reușit să compromită însuși conceptul de democrație în Republica Moldova.

Îi întreb pe concetățenii noștri, pe tineri, pe toți cei care sincer au ieșit în stradă, au protestat în speranța că lucrurile se vor schimba spre bine și au adus dreapta la guvernare: Sunteți mulțumiți de rezultat? S-a transformat Moldova într-un loc de trai mai bun?

Vă place că după 2009 s-a furat miliardul din sistemul bancar, că oamenii sunt cuprinși de deznădejde, că au plecat sute de mii de moldoveni, că satele sunt depopulate și distruse, că s-a înrădăcinat și mai tare corupția, că aveți o clasă politică de care vă e rușine, care s-a compromis într-un hal fără de hal, iar idealurile voastre au fost călcate în picioare de politicienii care v-au folosit atunci și au venit la guvernare?”, a scris Dodon în mesajul său.

Totodată, Igor Dodon a publicat mai multe fotografii din 2009 cu clădirea avariată a Președinției , dar și fotografii recente, făcute după ce Președinția a fost renovată în mod netransparent din banii Turciei.

În timpul evenimentelor de la 7 aprilie 2009 Igor Dodon deținea funcția de prim-viceprim-ministru în guvernul comunist condus de Zinaida Greceanîi. Dodon deținea, din martie 2008, și fotoliul de ministru al Economiei.