R. Moldova a exportat mărfuri în valoare de peste un miliard de dolari în UE

Aproape 70% dintre produsele autohtone au ajuns pe piața Uniunii Europene, în 2018. „Anul trecut, exporturile de mărfuri destinate țărilor UE au însumat 1,9 miliarde de dolari SUA (cu 16,6% mai mult față de anul 2017), deținând o cotă de 68,8% din total de exporturi efectuate de către Republica Moldova”, se arată pe pagina de Facebook a Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Datele Biroului Național de Statistică arată că, anul trecut, țările CSI au fost prezente în exporturile R. Moldova cu o pondere de 15,4%, deși în anul 2017 aceasta era de 19,1%. Astfel, pe parcursul anului trecut am vândut în CSI mărfuri în valoare de 416 milioane de dolari, mai puțin cu 10,1% comparativ cu anul 2017.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.