(video) Poliția Animalelor din București a salvat 41 de pisici ținute ani de zile în bucătăria unui apartament

sad meow

Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale a Bucureștilor anunţă, duminică, că a salvat 41 de pisici care erau ţinute de ani de zile la limita supravieţuirii, în beznă, în bucătăria unui apartament aflat în sectorul 6 al Capitalei României.

Poliţia Animalelor anunţă, duminică, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că a salvat cele 41 de pisici care îşi duceau zilele înghesuite în întuneric, într-un spaţiu de opt metri pătraţi, unde unele apucaseră şi 15 ani de beznă. Când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, spun inspectorii.

Inspectorii Poliţiei Animalelor arată că în cuptorul din bucătăria respectivă dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se căţărau una peste cealaltă.

Acţiunea de salvare a durat câteva zile, arată Poliţia Animalelor. Multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Diagnosticul, după recuperare, a fost acelaşi pentru tot lotul: niciun animal nu era castrat. Toate aveau plăgi cutanate, infecţii şi erau subnutrite.

Acţiunea a început după ce, la începutul lunii martie, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a primit o sesizare privind situaţia din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Vecinii reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil, venit dintr-un apartament care se transformasem, practic, în adăpost pentru pisici. În urma sesizării, lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor au luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situaţiei, iar, după o perioadă de insistenţe, aceştia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociaţie.

Proprietarii felinelor au spus că au ajuns să strângă atâtea pisici în bucătărie din milă, explicând că la început au avut trei pisici, iar, pentru că nu le-au castrat, s-au înmulţit necontrolat, nu au avut bani pentru sterilizare şi aşa au ajuns să ţină în casă aproape patru duzini de pisici.

Cele 41 de pisici au fost preluate de către poliţiştii locali şi reprezentanţii unei asociaţii, fiind transportate la o clinică veterinară, pentru prim ajutor. Ele urmează să fie curăţate, vaccinate şi sterilizate, iar apoi, vor fi date spre adopţie.

Proprietarii pisicilor au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente