image
Sursa foto: DIICOT

Operațiune fără precedent pe litoral; Poliția Română: Cine găsește colete pe plajă să nu le deschidă!

Persoanele aflate pe litoralul Mării Negre şi care găsesc pachete pe plajă sunt rugate să nu le deschidă şi să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, a transmis sâmbătă Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit Agerpres.

„Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete. Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa! În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT”, a precizat IGPR.

O operaţiune fără precedent era în desfășurare, sâmbătă, pe litoralul românesc. Poliţiştii verifică 90 de kilometri de plajă după ce mai multe colete cu cocaină au fost aduse de curenţi la mal. Se presusupune că ar fi vorba de o parte din transportul de cocaină care a eşuat pe plaja dintre Sulina şi Sfântul Gheorghe.

200 de kilograme de cocaină au fost găsite în urmă cu câteva zile plutind pe mare. Poliţiştii de frontieră le-au descoperit în zona platformelor marine din Constanţa. Se întâmpla după ce cu o săptămână înainte autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată într-o zonă de plajă sălbatică din Delta Dunării, în apropiere de Sulina.

În plus, vineri seară au fost găsite din nou pachete cu cocaină pe țărm.

În aceste condiții, sâmbătă, în jurul prânzului, circa 200 de polițiști, procurori DIICOT, jandarmi și polițiști de frontieră verificau 90 de km de litoral, adică aproape jumătate din țărmul românesc. Ei erau ajutați de 14 nave de la Garda de Coasta, două elicoptere, dar și de 12 scafandri, pentru că bănuiește că undeva se află scufundată o ambarcațiune de unde ar proveni toate aceste pachete cu droguri.

Georgian Drăgan, purtător de cuvânt al IGPR, a declarat la Digi24 că pachetele căutate pot conține droguri cu o puritate de peste 90 la sută, iar consumul lor poate pune viața în pericol, de aici și apelul către populație de a nu deschide aceste pachete, în cazul în care le găsesc, și de a anunța poliția.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: