Igor Dodon: „Federația Rusă va fi întotdeauna o parte deosebit de importantă a concepției politicii externe a țării noastre”

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia a 27 de ani de la înființarea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Rusia. Dodon este convins că „ relațiile noastre bilaterale au perspective bune pentru a fi extinse și aprofundate”.

Foto: UNIMEDIA

„Astăzi se împlinesc 27 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Popoarele noastre frățești au trecut prin multe: avem o istorie comună, probleme și victorii comune. În acest an, noi vom marca aniversarea a 75-a de la eliberarea Moldovei de fascism, iar anul viitor, împreună cu Rusia și alte foste republici sovietice, vom sărbători 75 de ani de Victorie comună în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Astăzi, Republica Moldova tinde să restabilească parteneriatul strategic cu Federația Rusă și sînt convins că relațiile noastre bilaterale au perspective bune pentru a fi extinse și aprofundate.

Republica Moldova dorește să construiască o politică externă echilibrată bazată pe interesele naționale, iar parteneriatul strategic cu Federația Rusă va fi întotdeauna o parte deosebit de importantă a concepției politicii externe a țării noastre”, a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

De menționat că șeful statului a plecat la data de 4 aprilie, la Moscova. Consultantul principal din cadrul serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a menționat că aceasta ar fi o vizită de lucru.

Mai mult, unele surse media au ținut să menționze că și lidera PSRM, Zinaida Greacîi, se află la Moscova.


Pub