(doc) Cu ce averi au plecat din funcție directorul Pieții Centrale și arhitectorul-șef al capitalei

După ce luni, 1 aprilie, primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu, a anunțat că-i demite din funcție pe directorul Pieții Centrale, Octavian Bivol, și arhitectorul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, iată că funcționarii au rămas fără loc de muncă. Potrivit didpozițiilor semnate de Codreanu, aceștia singuri și-au depus cererile de demisie.

Foto: UNIMEDIA

Octavian Bivol și-a depus în aceeași zi cererea de demisie, iar Sergiu Borozan peste două zile, la data de 3 aprilie.

Potrivit declarației de avere, Bivol a avut salariu de peste 84 de mii de lei în urma exercitării funcției. O altă sursă de venit ex-directorul Pieții Centrale a avut din cele două companii FPC Monzo SR și S.C.Gustoro S.R.L., unde a avut un salariu de 41 de mii de lei și respectiv 77 de mii de lei.

Bivol nu indică nici o casă de locuit, însă conduce un automobil de model Nissan ce valorează 19 700 de euro.

La Primărie fostul arhitector-șef, Sergiu Borozan a câștigat peste 95 de mii de lei. Funcționarul mai este proprietar a două apartamente, dobândite în 2008 și 2011, valoarea cărora este circa 25 de mii de euro și cealaltă locuință de 976 de mii de lei.

De asemenea, Borozan mai deține 2 mașini, dobândite în 2015 și 2016. Un Mercedes ce costă 18 mii de euro și un Hyundai de 345 de mii de lei.

Sergiu Borozan are un împrumut de 280 de mii de lei, contractat în anul 2014, scadent până în anul 2020.

dispoziții / Sursa:chisinau.md
dispoziții / Sursa:chisinau.md


Pub