Coroana regală purtată de Regina Maria şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare vor fi expuse în Franţa

Coroana regală purtată de Regina Maria şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare vor fi expuse în Franţa în cadrul unor expoziţii organizate la Reims şi la Muzeul Luvru din Paris. Acestea împreună cu alte exponate de patrimoniu au fost transportate în Franţa cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Române.

Foto: Blog Eurolines

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale române, o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române a efectuat vineri, 5 aprilie, o misiune specială de transport a unor exponate de patrimoniu aflate în custodia Muzeului Naţional de Istorie a României, pe ruta Otopeni – Velizy Villacoublay (Franţa), cu prilejul activităţilor organizate în cadrul Sezonului Cultural România-Franţa, în Paris şi Reims.

Coroana regală purtată de Regina Maria la ceremonia de încoronare din anul 1922 şi steagul liturgic al lui Ştefan cel Mare vor fi piesele centrale ale expoziţiilor „Maria de România, Regină şi Artistă” organizată la Palatul Tau din Reims şi „Broderii liturgice româneşti de tranziţie bizantină” organizată la Muzeul Luvru din Paris.


Pub