Plahotniuc și Dodon se folosesc de lipsa unei viziuni politice a blocului ACUM

Plahotniuc și Dodon se folosesc de lipsa unei viziuni politice a blocului ACUM și vor să împace capra cu varza, adică Rusia cu UE și SUA, spune liberalul Mihai Ghimpu. Fostul președinte PL crede că vom avea alegeri anticipate, iar dovada este alegerea dății de 24 februarie pentru desfășurarea primului scutin parlamentar. „Deocamdată nimeni n-a înțeles de ce anume în această zi au fost numite alegerile parlamentare”, scrie Ghimpu pe profilul său de Facebook.

„Dodon va ieși curat în fața Kremlinului din butoiul cu smoală al lui Plahotniuc, pentru că respectă promisiunea de a nu face alianță cu acesta. Iar Plahotniuc va ieși bun, pentru că demonstrează prin aceasta cetățenilor R. Moldova, Uniunii Europene și Statelor Unite că „Pro Moldova” pentru PD înseamnă direcția europeană, dar nu direcția Rusia -Tambov, cum își dorește Dodon…”, spune Ghimpu. Acesta le-a mai sugerat deputaților democrați și celor din blocul ACUM să voteze unirea R. Moldova cu România.

Amintim că, președintele Igor Dodon a spus că, cel mai probabil, vor fi organizate alegeri anticipate, în contextul în care PDM, blocul ACUM și PSRM nu au ajuns la o înțelegere comună pentru a forma noul Guvern.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.