13:26:08 23.04.2024
Stiri

VIDEO // Este aceasta DOVADA că o organizaţie secretă conduce lumea? O BOALĂ misterioasă se extinde cu rapiditate pe glob, iar unii cercetători cred că este o ARMĂ biologică menită să rezolve problema suprapopulării

Știri 06.04.2019 20:24 Vizualizări3608 Autor: Vitalie Hadei
VIDEO // Este aceasta DOVADA că o organizaţie secretă conduce lumea? O BOALĂ misterioasă se extinde cu rapiditate pe glob, iar unii cercetători cred că este o ARMĂ biologică menită să rezolve problema suprapopulării


Infecţia cauzată de ciuperca Candida auris a afectat deja spitale din ţări precum Spania, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.

Acestă infecţie se dezvoltă cu precădere la oamenii care au un sistem imunitar slăbit şi, se pare, se răspândeşte pe întreg globul, fiind semnalate cazuri în diferite state.

În ultimii cinci ani, a fost depistată într-o unitate neonatală din Venezuela, în Spania, iar un centru prestigios din Marea Britanie a trebuit să fie închis din cauza ei. De asemenea, au fost cazuri şi în India, Pakistan şi Africa de Sud, potrivit The New York Times, transmite gandul.info.

Recent au fost depistate infecţii şi la pacienţi din Illinois, New York şi New Jersey ceea ce a determinat Centrul de Control şi Prevenţie al Bolilor să catalogheze acest „germene” drept „ameninţare urgentă”.

În luna mai a anului trecut, un bărbat în vârstă a fost internat în spitalul „Muntele Sinai” din New York pentru o operaţie abdominală. La scurt timp după aceea, medicii au descoperit în testele de sânge infecţia Candida auris şi l-au izolat, însă pacientul a murit după 90 de zile de spitalizare. Potrivit cercetărilor, infecţia nu a dispărut, ci s-a impregnat în toată camera în care fusese spitalizat bărbatul. Răspândirea ei a fost atât de gravă încât a fost nevoie de înlocuirea tavanului şi a pardoselii.

„Totul ieşise pozitiv - pereţii, uşile, patul, draperiile, telefoanele, chiuveta, masa...”, a declarat Preşedintele spitalului, Dr. Scott Lorin.

C. auris este o infecţie foarte puternică deoarece este rezistentă la majoritatea medicamentelor antifungice, devenind astfel un nou exemplu a uneia dintre cele mai dificile ameninţări la adresa sănătăţii în întreaga lume: creşterea numărului de infecţii rezistente la medicamente.

Antibioticele şi antifungicele sunt ambele esenţiale pentru combaterea infecţiilor la oameni, dar antibioticele sunt de asemenea utilizate pe scară largă pentru prevenirea bolilor la animalele de fermă, iar antifungicele sunt aplicate şi pentru a preveni putrezirea plantelor agricole. Unii oameni de ştiinţă citează dovezile potrivit cărora utilizarea agresivă a fungicidelor asupra culturilor contribuie la creşterea numărului de ciuperci rezistente la medicamente, care infectează oamenii.

C. auris, contractată de bărbatul din spitalul „Muntele Sinai”, este una dintre zecile de bacterii şi ciuperci periculoase care au dezvoltat rezistenţă. Totuşi, ca majoritatea, este o ameninţare care este practic necunoscută publicului.

Aproape jumătate dintre pacienţii care contractă C. auris mor în 90 de zile, conform C.D.C. (n.r. Centers of Disease Control and Prevention - Centrul de Control şi Prevenţie al Bolilor ). Cu toate acestea, experţii lumii nu au reuşit să descopere locul de origine al infecţiei.

Potrivit specialistului în boli infecţioase Rhodes, care a lucrat la anihiliarea focarului ce a avut loc în Londra, ciuperca se poate găsi „pe toate - cartofi, fasole, grâu, tot ce vă puteţi gândi, roşii, ceapă. Noi căutăm acest lucru prin utilizarea de antifungicide pe culturi.”

Unul dintre cele mai mari focare din Europa a avut loc în Spania unde 372 de pacienţi (internaţi în acelaşi spital) erau purtătorii germenului, dar nu manifestau simptome, iar 85 de pacienţi aveau infecţia în sânge. Din aceştia, se pare, 41% au murit în mai puţin de 30 de zile.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md