Îți place să faci fotografii frumoasă de pe smartphone? Topul telefoanelor cu cele mai bune camere

selfie_blog2

Samsung Galaxy S10 Plus, Huawei P30 Pro, iPhone Xs Max și Google Pixel 3. Acestea sunt cele patru telefoane populare. Acestea fac cele mai mari vânzări și atrag cele mai multe dezbateri. Sigur, trei sunt pe Android, unul pe iOS. Ca hardware, toate folosesc același lucru: un senzor, un obiectiv în fața lui și stabilizare optică (într-o formă sau alta). Ca software lucrurile sunt extraordinar de diferite.

Apple, pe iPhone, mizează pe aceeași, deja învechită, interfață și pe o oarecare post-procesare mai bună. Huawei și Samsung s-au dus în zona de inteligență artificială, recunoașterea scenelor și chiar îmbunătățirea imaginilor în funcție de scenariu (mâncare, noapte etc.). Google se bazează pe procesarea datelor și algoritmi dezvoltați să creeze imagini spectaculoase aproape din nimic (vezi modul Night Shift).

Totodată, discursul s-a diversificat. De unde până acum doi ani era despre culoare, despre HDR, despre rapiditate în focus, acum e despre fotografie de noapte, stabilizare optică (și ultrastabilizare), unghi foarte larg de cuprindere și artificiile software.

Cu toate acestea în minte, am analizat statisticile DxOMark pentru acest top. Înainte de a-l parcurge, ține cont de acest disclaimer: DxOMark testează toate telefoanele aproximativ la fel și alocă niște punctaje. La final, trage linie și pune un anumit telefon în top. Nu înseamnă că restul sunt jalnice, doar că cel de mai sus s-a descurcat un pic mai bine la anumite capitole. Tocmai de aceea am luat separat punctele forte și punctele slabe, scrie playtech.ro.

Samsung vs. Huawei vs. Apple vs. Google: cine are telefonul cu cea mai bună cameră (în funcție de nevoile tale)

Samsung Galaxy S10 sau Samsung Galaxy S10 Plus dacă vrei video de calitate și ai nevoie de zoom. Altfel, Galaxy S10 livrează aceeași calitate pentru video, doar că are senzor wide și ultrawide, fără teleobiectiv. Aceeași recomandare dacă vrei poze cu detalii și culori reproduse bine în majoritatea situațiilor.

Huawei P30 Pro dacă ai nevoie de zoom 5x sau zoom hibrid 10x, în primul rând. Apoi, pentru fotografie de noapte și în condiții când n-ai lumină suficientă. Deocamdată, s-a remarcat cel mai bine la aceste capitole.

Google Pixel 3 dacă vrei ceva simplu cu Android (că alte atuuri nu mai are).

iPhone Xs sau iPhone Xs Max dacă vrei imagini cu culori mai puțin saturate, mai realiste, și dacă ești deja prins în ecosistemul Apple. Totodată, stabilizarea optică e foarte bună.

Samsung Galaxy S10 și Huawei P30 Pro oferă moduri Pro foarte bune, dacă vrei să controlezi și mai mult imaginea (inclusiv să tragi RAW). iPhone Xs are nevoie de-o aplicație terță. Google Pixel 3 e simplu, ușor de folosit, cu doar un senzor și cu o companie care a mizat pe software.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente