/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maia Sandu: Cu un guvern minoritar, blocul ACUM ar putea obține deblocarea finanțării din partea partenerilor externi în câteva luni

missing
06 aprilie 2019, ora 14:35

Dacă va forma un guvern minoritar așa cum a propus anterior, blocul ACUM ar putea obține deblocarea finanțării din partea partenerilor externi în câteva luni. Declarația aparține președintei Partidului Acțiune și Solidaritate, copreședinta blocului ACUM, Maia Sandu. În opinia ei, o eventuală coaliție dintre PSRM și PDM nu ar putea obține acest lucru.

„Noi suntem siguri pentru că noi am discutat despre acest lucru, avem susținere. Noi am fost la Bruxelles și am întrebat cât de repede această finanțare poate fi deblocată. Aceasta nu a fost o simplă convorbire, dar sunt lucruri serioase”, a menționat Maia Sandu la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea”, citată de IPN.

În opinia ei, „dacă nimeni dintre ceilalți deputați nu vor dori să elibereze statul, să revină la sistemul proporțional, probabil vor avea loc alegeri anticipate în urma cărora vor avea de pierdut atât blocul ACUM, cât și socialiștii. În acest caz, democrații vor avea doar de câștigat de pe urma acestor lucruri”, a afirmat politiciana.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram