‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleMorgan Freeman - actorul care a creat pe o suprafață de 124 de hectare...

Morgan Freeman – actorul care a creat pe o suprafață de 124 de hectare un adevărat sanctuar pentru a salva albinele și planeta

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Despre importanța albinelor nu doar pentru agricultură, dar și umanitate o cunoaștem cu toții de mult timp. Totuși, în ultimele decenii populația de albine pe glob a scăzut considerabil. Cercetătorii britanici au inițiat un studiu amplu ce va dura 5 ani pentru a determina cauzele dispariției albinelor de pe glob.

Utilizarea pe larg a pesticidelor, poluarea mediului, distrugerea ecosistemelor naturale au dus la reducerea drastică a insectelor utile, inclusiv a albinelor. În SUA, numărul de familii de albine per hectar a scăzut cu 90% din 1962.

Este îmbucurător faptul că, de aceste schimbări nu sunt îngrijorați doar ecologiștii, ci și oamenii ce s-ar părea că nu au tangențe cu agricultura sau protecția mediului. Un exemplu ar fi Morgan Freeman, actor și regizor celebru care a decis să se încerce și în rolul de apicultor.

Pentru a menține populațiile de albine și a evita dispariția acestora în masă, Morgan Freeman a decis să transforme ferma Mississippi într-un paradis al albinelor. Pentru prima dată acesta a început a studia câte ceva despre apicultură în 2014, când a luat- o ca pe un hobby, a importat 26 de stupi de albine de la Arkansas la ferma sa din Mississippi.

Acesta își dorea să afle de ce s-a redus atât de mult populația acestora în SUA. Astfel, suprafața de 124 hectare din Mississippi a devenit un adevărat paradis pentru albinele cu câmpuri pe care este crescut trifoi, magnolie, levânțică și alte flori de la care albinele colectează polenul.

„Este o muncă imensă reîntoarcerea albinelor pe planetă, nu ne dăm seama că acestea sunt fundația a tot ce este viu și ne înconjoară”, a menționat Morgan Freeman într-un interviu.

Acesta a adăugat că, niciodată nu se îmbracă în echipament special când merge la stupină, iar albilele încă nu i-au făcut nimic rău. Pentru el, apicultura reprezintă o soluție pentru a readuce populațiile de albine la normal și nu planifică să transforme apicultura umană în business.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

7 Comentarii

  1. Cu atâția prostănaci neinstruiți din lumea a treia care acum descoperă pesticidele și febra după profit, să te ții ce distrugere a naturii va urma. În România bogătașii din agricultură cu zeci de mii de hectare dau doi bani pe albine, toarnă chimicale cât cuprinde să iasă banu repede. Cât timp sunt in Merțan și poartă costum Versace, snobii inculți și parveniți se c**ă pe ele de albine și natură. Problema este omul subdezvoltat, care nu e capabil să priceapă că, în goana sa după averi, DISTRUGE și natură și viitorul copiilor.

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›