‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 23 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPrima cultură de sparanghel din România, inaugurată după o investiţie de 2 milioane de...

Prima cultură de sparanghel din România, inaugurată după o investiţie de 2 milioane de euro

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Ministrul român al Agriculturii Petre Daea a participat, joi, la inaugurarea primei recolte de sparanghel din România, în judeţul Giurgiu, în urma unei investiţii în valoare de 2 milioane de euro, anunță Mediafax.

„Este o cultură inedită pentru ţară. Ma bucur ca s-a luat această decizie de a se cultiva o plantă perenă, care are o valoarea pe piaţă şi care se valorifică foarte bine pe terenul din comuna Băneasa. Este un moment de satisfacţie”, a spus ministrul.

Adrian Rusu, administratorul culturii: „Avem 35 de hectare de sparanghel alb şi aproximativ 125 de sparanghel verde. El creşte sub folie, câte 6-7 bucăţi într-un loc. Mă aștept la o cultură de 400-700 de tone”.

FOTO: Ministerul român al Agriculturii

Cultura de sparanghel se întinde pe o suprafaţă de 170 de hectare, dintre care peste 35 de hectare cu sparanghel alb, iar restul verde.

Sparanghelul va fi vandut în şapte supermarketuri din România, printre care Carrefour, Kaufland, Selgros, Metro, dar şi în restaurante franţuzeşti, precum şi pe pieţele din Germania.

Proprietarul care a investit 2 milioane de euro în cultură este germanul Joseph Jacobs, a carui familie se ocupă cu cultivarea sparangherului de 70 de ani.

‹ adv ›

Advertoriale

Promoție de primăvară la creditele Mikro Kapital Moldova

Mikro Kapital Moldova lansează o Promoție de Primăvară, dedicată stimulării spiritului antreprenorial și sprijinirii nevoilor financiare ale clienților săi. Începând de...
‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›