image
Sursa foto: Getty Images

Doar patru meciuri o despart pe Real Madrid de egalarea unui record negativ

Real Madrid are un sezon ratat din toate punctele de vedere, dar lucrurile pot deveni şi mai rele pentru formaţia din capitala Spaniei. Doar patru meciuri o desparte pe formaţia blanco de recordul negativ al cluburilor în ceea ce priveşte numărul de înfrângeri într-o stagiune.

Eşecul suferit miercuri seară, 1-2 cu Valencia, în deplasare, a fost cel de-al 15-lea al madrilenilor în acest sezon. Cele mai multe eşecuri într-o singură stagiune le-a înregistrat în 1984/85 (19). Atunci, Real a terminat pe 5 în La Liga, a fost eliminată în optimile Cupei Regelui, dar a reuşit să câştige Cupa UEFA, după o finală cu Videoton.

Unul dintre motivele bilanţului negativ înregistrat de Real Madrid îl reprezintă problemele din apărare. Nu mai puţin de 60 de goluri a primit Real Madrid, în 49 de partide (1,22 pe meci).

Pe locul în Spania, cu 8 etape rămase de disputate, Real Madrid încearcă să evite egalarea a doua recorduri negative. Primul, cel al numărului de înfrângeri într-un sezon. Celălalt, cel al numărului de puncte care o va despărţi de marea rivală, FC Barcelona.

În acest moment, catalanii au 13 puncte peste Real, iar recordul all-time este de 17, înregistrat de două ori. Prima oară, în deja amintitul sezon 1984/85 (când se dădeau două puncte la victorie). A doua oară, chiar anul trecut.

Ultimele 8 adversare ale echipei lui Zinedine Zidane sunt Eibar, Leganes, Athletic Bilbao, Getafe, Rayo Vallecano, Villarreal, Real Sociedad şi Betis Sevilla.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: