image
Sursa foto: customs.gov.md

Mii de țigări nedeclarate, depistate de vameși în roțile a două platforme auto // FOTO

Un moldovean de 36 de ani intenționa să ajungă în Germania cu mii de țigarete, disimulate în platformele auto transportate. Produsele din tutun, însă, au fost depistate de vameșii de la „Leușeni”, care, acționând în baza analizei de risc, i-au scanat ansamblul de vehicule. Cazul a fost înregistrat pe data de 3 aprilie, la ieșirea din țară.

În urma imaginilor prelevate, s-a stabilit prezența unor obiecte suspecte în roțile celor două platforme auto transportate, dar și în torpedoul microbuzului de model „Volkswagen T4”.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Pentru confirmarea suspiciunilor, a fost implicat și câinele specializat al Vămii, care a reacționat la aceleași locuri. Astfel, a fost luată decizia demontării torpedoului și pneurilor, iar în rezultat, au fost depistate 25 800 de țigarete de diverse mărci, cu timbru de acciz al RM.

Atât lotul de țigarete, cât și ansamblul de vehicule în care au fost depistate produsele din tutun au fost reținute. Bărbatul mai urmează să achite și o amendă de până la 4.500 de lei.

customs.gov.mdcustoms.gov.md

Tot pe data de 3 aprilie, fără vehicul a rămas și un bărbat care încercase să iasă din țară cu 7.000 de țigarete nedeclarate. Produsele din tutun erau ascunse în mai multe ascunzișuri dintr-un autocamion. Este vorba despre torpedou, filtrul de aer și compartimentul destinat bateriilor auto.

Cazul a fost raportat de către vameșii de la Cahul, care continuă cercetările.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: