Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.04.2019

Șase țări își expun în Moldova echipamentele din domeniul construcțiilor și din sectorul energetic

Șase țări își expun în Moldova echipamentele din domeniul construcțiilor și din sectorul energetic

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, a participat la deschiderea expoziției internaționale „Moldconstruct-2019” – specializată în tehnologii, echipamente, scule şi materiale pentru construcții, și la expoziția „Moldenergy-2019” – specializată în tehnologii de conservare a energiei, instalații termice şi de alimentare cu gaze, echipamente de condiționare a aerului.

În acest an, la expoziții participă circa 170 de întreprinderi și organizații din domeniul construcțiilor și din domeniul energetic.

„Astfel de expoziții specializate constituie un promotor al stabilirii relațiilor de colaborare și încheierea contractelor de afaceri între producători și consumatori, ceea ce contribuie la dezvoltarea economică a regiunilor țării”, a declarat Anatol Usatîi.

De asemenea, Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii a menționat că expozițiile „Moldconstruct-2019” și „Moldenergy-2019” impulsionează activitatea tuturor actorilor din domeniu și constituie platforme de comunicare eficiente pentru crearea condițiilor necesare pentru dezvoltarea durabilă a ramurii construcțiilor și diversificării surselor de energie.

„Moldconstruct” și „Moldenergy” sunt organizate anual de Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”, cu susținerea Ministerului Economiei şi Infrastructurii. La expozițiile din acest an și-au expus produsele companiile din șase țări: Republica Moldova, România, Germania, Rusia, Ucraina și Belarus, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus