Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.04.2019

Aspecte aferente sistemului informațional MTender, discutate în cadrul unei ședințe la Ministerul Finanțelor

Astăzi la Ministerul Finanțelor a avut loc o ședință în cadrul căreia au fost puse în discuție aspecte aferente sistemului informațional de achiziții publice electronice MTender. La ședință au participat reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor, Centrului de Tehnnologii Informaționale în Finanțe, Centrului pentru Achiziţii Publice Centralizate în Sănătate, Agenției Achiziții Publice, unor organizații neguvernamentale, precum și a unor platforme de achiziții publice.

În cadrul discuției, Secretarul general de stat al Ministerului Finanțelor, Garbriela Cuneva a menționat că, noul sistem informațional este o platformă modernă și de perspectivă, adăugând totodată că, pentru buna funcționare a acesteia este nevoie de timp. În context, conducerea Ministerului Finanțelor a precizat că se depun eforturi consolidate pentru înlăturarea problemelor existente.

De asemenea, Secretarul de stat al Ministerului Finanțelor, Viorica Pricop a prezentat în cadrul ședinței ultimele modificări din Legea nr. 131/2015 privind achizițiile publice, dar și proiectele de acte normative cu privire la achizițiile publice care sunt în proces de elaborare, și care ar urma să fie adoptate până la sfârșitul anului curent, subliniind necesitatea și importanța acestor reglementări pentru a edifica un sistem de achiziții publice transparent și eficient.

La rândul lor, cei care deja utilizează sistemul informațional MTender au punctat beneficiile platformei menționând că datorită acesteia au reușit să facă economii de până la 40% în procesul de achiziții, ceea ce nu era posibil în sistemul vechi, potrivit unui comunicat difuzat de Ministerul Finanțelor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus