Prințul Harry, despre rețelele de socializare și jocurile video: Sunt mai periculoase decât drogurile

Prințul Harry a lansat, ieri, un atac fără precedent la adresa social media și a jocurilor video, pe care le-a catalogat ca fiind „iresponsabile” și care provoacă dependență mai mult decât drogurile și alcoolul.

Foto: The Cheat Sheet

Prințul Harry le-a cerut părinților să-și protejeze copiii față de jocurile video, în special de jocul Fortnite, pe care l-a numit „iresponsabil”.

Vorbind cu experți în probleme psihice, la YMCA, în Londra, Ducele de Sussex a susținut că jocul video ar trebui să fie interzis, din cauza dependenței pe care o provoacă în rândul copiilor, scrie The Sun.

Fortnite, în care jucătorii trebuie să caute arme pentru a se ucide unul pe celălalt, are milioane de fani în întreaga lume.

„Acel joc trebuie să fie interzis. Care este beneficiul în a avea acest joc în casă? Este creat pentru a provoca dependență, dependența de a sta în fața computerului cât mai mult posibil. Este atât de iresponsabil. Părinții nu știu ce să facă în astfel de cazuri, este ca și cum ai aștepta ca ceva rău să se întâmple”, a declarat prințul Harry.

În ceea ce privește social media, ducele consideră că rețelele de socializare provoacă mai multă dependență decât drogurile și alcoolul, scrie stirileprotv.ro.

„Sunt mai periculoase pentru că nu există restricții. Trăim vremuri în care mintea omului este afectată de ceea ce se întâmplă în jur. Copiii nu ar trebuie să aibă acces la telefoane, iar părinții ar trebui să se asigure de acest lucru”, a mai spus printul Harry.

Afirmațiile acestuia intervin la câteva zile după ce ducii de Sussex şi-au lansat un cont de Instagram care a depăşit, în timp record, 1 milion de fani.

Contul a înregistrat 1 milion de urmăritori în 5 ore şi 45 de minute.

Până în prezent, cea mai rapidă depăşire a acestui prag a fost înregistrată de contul cântăreţul k-pop Kang Daniel, de 11 ore şi 36 de minute. Contul „franciscus” al Papei Francisc a atins acest număr în 12 ore.

În prezent, contul pe care au fost publicate două mesaje are mai mult de 3,3 milioane de urmăritori.

Meghan Markle şi-a închis contul de Instagram înainte de căsătoria cu prinţul Harry din mai 2018, iar luna aceasta este aşteptat ca ea să nască primul copil al cuplului.


Pub