Ilan Șor: Prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și bazin, va fi deschisă la Orhei

Prima grădiniță din țară de tip sanatorial, dotată cu cameră salină și bazin, va fi deschisă la Orhei pe 1 iunie, de Ziua Internațională a Copilului.

Foto: orhei.md

Acest proiect, deocamdată, unic pentru țara noastră este realizat la grădinița Nr.6 din Orhei. În cadrul unei vizite de lucru, edilul a menționat că această instituție nu a fost reparată de mai bine de 30 de ani.

În timp ce toți vorbesc doar despre politică, noi lucrăm. Ne aflăm într-o grădiniță destul de veche, destinată pentru copiii cu probleme de respirație. Aici a fost cameră salină și bazin, care acum vor fi reconstruite din temelie. Aici nu a mai fost făcută reparație de mai bine de 30 de ani. În acest an, ne propunem să finisăm lucrările de modernizare pentru jumătate din grădinițele din municipiu, iar anul viitor să finisăm reconstrucția tuturor grădinițelor din oraș. Îmi doresc ca copiii noștri să dispună de condiții bune”, a menționat Ilan Șor.

Grădinița din Orhei / Sursa:orhei.md
Grădinița din Orhei / Sursa:orhei.md

Potrivit autorităților locale, grădinița de tip sanatorial cu cerințe educaționale speciale va fi frecventată de copii cu probleme de sănătate, în special respiratorii. Astfel, instituția va dispune de camere saline, bazine, sală de sport, dar și specialiști calificați.

Noua grădiniță va dispune de șase grupe și va fi frecventată de peste 120 de copii.

Grădinița din Orhei / Sursa:orhei.md

Amintim că recent, în orașul Orhei a fost dată în exploatare grădinița numărul 5.

În total, în Orhei există șapte grădinițe. La inițiativa primarului Ilan Șor, angajații instituțiilor preșcolare se bucură de un adaos lunar de 1.000 de lei.

Autoritățile susțin că, în scurt timp, municipalitatea va porni lucrările de reconstrucție și pentru grădinița numărul 2.


// console.log('no ads situation')