(foto) Destructurarea unui grup criminal organizat gestionat din penitenciare: Lunar se colectau circa 200 de mii de lei

În urma unor percheziții efectuate în patru penitenciare din țară, în celulele unor deținuți au fost depistate mai multe obiecte interzise, cum ar fi: telefoane mobile, înscrisuri de ciornă care denotă evidența financiară, cărți de joc, routere wi-fi, cartele SIM, dispozitive artizanale de consumare a drogurilor, etc.

Foto: UNIMEDIA

Mijloacele băneşti erau acumulate urmare a organizării, dirijării și comiterii infracțiunilor (tâlhării, jafuri, furturi, escrocherii), organizarea jocuri de hazard între deținuți pentru crearea unor datorii artificiale, pentru transmiterea lucrurilor interzise în instituții penitenciare, crearea artificială a unor conflicte între deținuți, în baza cărora ulterior șantajau rudele acestora.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, lunar se colectau cca. 200 000 lei pentru susținerea organizației criminale.

Astfel, în urma efectuării măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală, la 3 aprilie curent, procurorii din cadrul PCCOCS, în comun cu angajații INI, cu participarea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și cu susținerea angajaților BPDS „Fulger”, au efectuat 10 percheziții dintre care 5 au fost efectuate în 4 instituții penitenciare și 5 la domiciliile altor figuranți.

La domiciliile altor figuranți, aflați la libertate, au fost depistate: înscrisuri de ciornă cu evidențe referitor la datorii acumulate de către potențialele victime ale grupului criminal, ordine de eliberare a mijloacelor financiare din instituții bancare, recipise, mijloace financiare.

Percheziții / Sursa:PCCOCS
Percheziții / Sursa:PCCOCS
Percheziții / Sursa:PCCOCS


Pub