Remember 7 aprilie - 10 ani de întrebări fără răspuns! UNIMEDIA a lansat un proiect inedit dedicat evenimentelor din 2009

7 aprilie este mai mult decât o simplă dată în calendar. Probabil e un simbol al unei revolte, a unei manifestații revoluționare a dorinței de schimbare, dar care și până astăzi rămâne un eveniment despre care știm foarte multe, dar despre care nici până acum nu am înțeles ce a fost.

Foto: UNIMEDIA

Au trecut 10 ani, dar în continuare au rămas mai multe întrebări, decât răspunsuri.

UNIMEDIA a avut șansa să fie printre puținele media libere care au reflectat alegerile din 5 aprilie și tot ce a urmat. A fost un prim efort al unei prese libere aflată la început de cale.

Cu această ocazie am decis să lansăm un proiect inedit pentru mass-media din Moldova - Remember 7 aprilie. Este de fapt un site aparte în care am adunat tot ce a scris și a creat UNIMEDIA în acele zile, dar am adunat informații și din alte surse. Ne dorim să retrăim acele evenimente la minut, cu texte, poze sau video.

Nu ne propunem să dăm verdicte, să răspundem la întrebări sau să găsim vinovații. Vrem să ne amintim de niște lucruri care s-au întâmplat acum 10 ani și, la o scurtă retrospectivă, care ne par de multe ori incredibile. De exemplu, acum știm că PCRM practic a dispărut din politica moldovenească. 10 ani în urmă, era de necrezut.

Astfel, acest proiect nu este decât o virtuală mașină a timpului. Ne teleportăm cu 10 ani în urmă și împreună, urmărim atent evenimentele! Din trecut trebuie să învățăm, dacă vrem un viitor!


Pub