Igor Dodon s-a întâlnit cu Patriarhul Kiril: „Am primit binecuvântarea Sanctității Sale pentru realizarea faptelor nobile”

Igor Dodon s-a întâlnit cu Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril. Anunțul a fost făcut de șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Foto: Facebook

„În cadrul vizitei de lucru la Moscova am avut o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill.

L-am felicitat pe Sfinția Sa cu ocazia apropiatei sărbători – Buna Vestire și i-am relatat despre pregătirile pentru sărbătorirea Învierii Domnului pe pămîntul moldovenesc.

L-am invitat pe Patriarhul Kirill să viziteze țara noastră și mi-am exprimat speranța că vizita sa va avea loc în timpul apropiat, până la sfîrșitul acestui an.

Am primit binecuvântarea Sanctității Sale, Patriarhul Kirill pentru realizarea faptelor nobile pentru poporul moldovenesc și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Religia ortodoxă a fost și rămâne una dintre fundamentele statalității moldovenești. Păstrarea și consolidarea religiei noastre, precum și a valorilor tradiționale constituie sarcina noastră primordială”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că șeful statului a plecat ieri, 4 aprilie, la Moscova. Consultantul principal din cadrul serviciului de presă al Preşedinţiei, Carmena Sterpu, ne-a menționat că aceasta ar fi o vizită de lucru, însă mai multe detalii nu ne-a putut oferi.

Mai mult, unele surse media au ținut să menționze că și lidera PSRM, Zinaida Greacîi, se află la Moscova.


Pub