Grecia: Migranții blochează principala gară din Atena. Poliţia a folosit gaze lacrimogene

Poliţia din Grecia a folosit gaze lacrimogeneîmpotriva a sute de migranţi care s-au adunat în apropierea oraşului nordic Thessaloniki în speranţa că vor pătrunde în Macedonia de Nord, scrie BBC.

Foto: Captura Twitter

Ciocnirile au izbucnit în tabăra de migranţi din Diavata după ce pe reţelele sociale a fost răspândit un zvon care sugera că graniţa va fi deschisă.

Conform relatărilor, unii migranţi din tabăra de la Diavata au aruncat în poliţişti cu beţe şi pietre iar ofiţerii au răspuns cu gaze lacrimogene. În jur de 600 de persoane au petrecut noaptea pe câmpul din apropierea taberei şi au existat ciocniri cu poliţiştii dimineaţa. Presa din Grecia a descris ca fiind o „ştire falsă” informaţia că ar exista planuri de a deschide graniţa.

De asemenea, ziarul grec Kathimerini informează că 50 de migranţi s-au aşezat pe şinele de la principala gară din Atena scandând „Germania!” şi „deschideţi graniţele!”, blocând astfel traficul feroviar.

Bilal Jaf, un migrant kurd de 25 de ani din Irak, a declarat pentru BBC: „Situaţia este tensionată la tabăra din Diavata acum – ne este frică că poliţia va încerca să ne evacueze tabăra. Locuiesc în Grecia de 11 luni, aştept ca cererea de azil să fie analizată şi nu ştiu cât ar mai trebui să aştept”.

Karzan Abdullah, în vârstă de 24 de ani, tot din Irak, a afirmat: „Locuiesc în Grecia de 12 luni, trebuie să ajung în Europa pentru că nu mai este viaţă aici. Am fost informaţi că graniţa dintre Grecia şi Macedonia de Nord se va deschide astăzi. Prietenii mei care vor să se alăture nouă sunt blocaţi de poliţie la gara din Atena”.

Zeci de mii de migranţi care au ajuns în Grecia în 2015-2016 rămân în tabere supraaglomerate, scrie news.ro


Pub